Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mild senap
- flytande honung
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Dressing
Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Grillad fläskkarré
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatissallad
Småpotatis
450 g
Gemsallad
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 597 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går givetvis bra att steka köttet i en stekpanna med lite olivolja om du inte vill grilla!
- Vill du grilla, tänd grillen!
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gemsallad i mindre bitar. Tärna bananschalottenlök och röd paprika. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
- Dressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med mild senap, citronskal, honung, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
- Grillad fläskkarré: Dela den skalade citronen. Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och ordentligt med nymald svartpeppar.
- Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt någon minut. Lägg över på ett fat. Grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C) - se tips!
- Potatissallad: Blanda kokt potatis och dressing med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Pressa lite saft från den grillade citronen över fläskkarrén. Servera med krämig potatissallad.