Grillad fläskkarré med krämig potatissallad
35
Utan gluten

Grillad fläskkarré med krämig potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mild senap
  • flytande honung
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Dressing

Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Grillad fläskkarré

Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Potatissallad

Småpotatis
450 g
Gemsallad
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 597 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis bra att steka köttet i en stekpanna med lite olivolja om du inte vill grilla!

  1. Vill du grilla, tänd grillen!
  2. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  3. Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär gemsallad i mindre bitar. Tärna bananschalottenlök och röd paprika. Lägg grönsakerna i en salladsskål.
  4. Dressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med mild senap, citronskal, honung, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grillad fläskkarré: Dela den skalade citronen. Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och ordentligt med nymald svartpeppar. 
  6. Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt någon minut. Lägg över på ett fat. Grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C) - se tips!
  7. Potatissallad: Blanda kokt potatis och dressing med grönsakerna i salladsskålen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  8. Pressa lite saft från den grillade citronen över fläskkarrén. Servera med krämig potatissallad.