Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Förberedelser: Skiva champinjoner, gul lök och röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Blanda med riven parmesan, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Svampfräs: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner och chili på hög värme ca 6 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, torkad timjan och salt, fräs ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Vänd ner svampfräs, äggblandning och det sparade pastavattnet i kastrullen med nykokt tagliatelle. Rör om så att det blir krämigt. Toppa med ruccola och riven parmesan, servera direkt!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener