Tagliatelle med svamp, parmesan och ruccola
30

Tagliatelle med svamp, parmesan och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitlök
  • pastavatten

Äggblandning

Äggulor (Ägg)
3 st
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Svampfräs

Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
180 g
Pastavatten
1 dl
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 646 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Skiva champinjoner, gul lök och röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
  3. Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Blanda med riven parmesan, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  5. Svampfräs: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner och chili på hög värme ca 6 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, torkad timjan och salt, fräs ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  6. Vänd ner svampfräs, äggblandning och det sparade pastavattnet i kastrullen med nykokt tagliatelle. Rör om så att det blir krämigt. Toppa med ruccola och riven parmesan, servera direkt!