Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitlök
- pastavatten
Äggblandning
Äggulor (Ägg)
3 st
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Svampfräs
Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Tagliatelle (Vete)
180 g
Pastavatten
1 dl
Ruccola
30 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Skiva champinjoner, gul lök och röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
- Äggblandning: Lägg äggulor i en skål. Blanda med riven parmesan, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Svampfräs: Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner och chili på hög värme ca 6 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, torkad timjan och salt, fräs ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Vänd ner svampfräs, äggblandning och det sparade pastavattnet i kastrullen med nykokt tagliatelle. Rör om så att det blir krämigt. Toppa med ruccola och riven parmesan, servera direkt!