Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- vatten
Tzatziki
Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatsallad
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Nötfärsbiffar med rosmarin
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
- Tomatsallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Nötfärsbiffar med rosmarin: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera nötfärsbiffar med bulgur, tzatziki och tomatsallad.