Nötfärsbiffar med rosmarin och tzatziki
30

Nötfärsbiffar med rosmarin och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten

Tzatziki

Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tomatsallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Nötfärsbiffar med rosmarin

Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 619 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Tomatsallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  4. Nötfärsbiffar med rosmarin: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. 
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera nötfärsbiffar med bulgur, tzatziki och tomatsallad.