Chili chicken med purjolök och rostad potatis
30
Utan gluten

Chili chicken med purjolök och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • ketchup
  • vatten
  • balsamvinäger
  • kinesisk soja
  • socker
  • sambal oelek
  • vitlök

Rostad potatis

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
Salt
Svartpeppar

Marinad

Neutral olja
1 msk
Ketchup
2 msk
Vatten
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Socker
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm

Chili chicken

Minutfilé
330 g
Röd paprika
1 st
Purjolök
½ st
Neutral olja
½ msk
Vatten
½ dl
Salt
Chili flakes

Till servering

Matyoghurt
2 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 666 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär purjolök (den tjocka ljusa delen) i stubbar. Lägg på plåten bredvid potatisen. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  3. Marinad: Häll neutral olja i en bunke. Blanda med ketchup, vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker, malen koriander, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök och salt. Skär minutfilé i mindre bitar och lägg i bunken med marinad. Blanda väl.
  4. Chili chicken: Klyfta röd paprika och strimla purjolök (den tunnare mörkgröna delen).
  5. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kyckling med marinad ca 4 min. Tillsätt vatten, paprika och purjolök. Fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
  6. Servera chili chicken med rostad potatis, purjolök och matyoghurt. Toppa med lite chili flakes!