Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär purjolök (den tjocka ljusa delen) i stubbar. Lägg på plåten bredvid potatisen. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Marinad: Häll neutral olja i en bunke. Blanda med ketchup, vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, socker, malen koriander, paprikapulver, sambal oelek, pressad vitlök och salt. Skär minutfilé i mindre bitar och lägg i bunken med marinad. Blanda väl.
Chili chicken: Klyfta röd paprika och strimla purjolök (den tunnare mörkgröna delen).
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs kyckling med marinad ca 4 min. Tillsätt vatten, paprika och purjolök. Fräs ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Servera chili chicken med rostad potatis, purjolök och matyoghurt. Toppa med lite chili flakes!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener