Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vetemjöl
- ägg
- neutral olja
Mangosallad
Mango
1 st
Selleristjälk (Selleri)
2 st
Röd chili
½ st
Mynta
20 g
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st
Pankopannoumi
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Vetemjöl (Ägg)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Panko (Vete)
1 dl
Neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 700 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Mangosallad: Skala, kärna ur och tärna mango i cm-stora bitar. Strimla selleristjälk i tunna stavar. Finhacka röd chili. Strimla mynta.
- Lägg socker, japansk soja, chili, pressad vitlök och pressad limesaft i en bunke och rör tills sockret löst sig. Vänd ner grönsakerna i dressingen.
- Pankopannoumi: Skär varje pannoumiburgare i 4 bitar. Lägg vetemjöl i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll panko i en tredje skål. Vänd osten först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek osten runt om ca 2 min, tills den fått fin färg.
- Servera pankopannoumi med mangosallad och jasminris.