Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Förberedelser: Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk). Lägg undan hälften till punkt 3, spara resten till punkt 5.
Ingefärsgurka: Skiva gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg gurka och hälften av ingefäran (ca 1 msk) i en bunke. Blanda med socker, ättiksprit och vatten. Låt stå till servering.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Asiatisk lax: Lägg resten av ingefäran i en liten skål. Blanda med japansk soja, honung, tomatpuré och salt. Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Bred över sojamarinaden. Tillaga i mitten av ugnen ca 14 min.
Limesyrlig kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i tunna stavar med en vass kniv. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kålrabbin i en skål. Blanda med limeskal, pressad limesaft och salt.
Servera asiatisk lax med jasminris, ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi. Toppa med lite chili flakes!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener