Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi
35
Utan gluten
Laktosfri

Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi

Gör så här


Ingredienser

Allergener

Fisk, Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
socker, ättiksprit (12%), vatten, japansk soja, flytande honung, tomatpuré, salt,

Ingefärsgurka


  • ingefära
    ½ förp

  • gurka
    ½ st

  • socker
    1 msk

  • ättiksprit (12%)
    ½ msk

  • vatten
    ¾ dl

Asiatisk lax


  • laxfilé
    300 g

  • ingefära
    ½ förp

  • japansk soja
    1 msk

  • flytande honung
    1 tsk

  • tomatpuré
    1 tsk

  • salt
    1 krm

Limesyrlig kålrabbi


  • kålrabbi
    1 st

  • lime
    1 st

  • salt
    1 krm

Till servering


  • jasminris
    125 g

Näringsvärde per portion
Energi  
596 kCal
Fett 
17 g
Kolhydrater  
75 g
Protein 
36 g