Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt
30

Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt

Gör så här


Tips från kocken: Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!
Ingredienser

Allergener

Mjölk, Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
bakplåtspapper, olivolja, salt, vitvinsvinäger, svartpeppar,

Rostad aubergine


  • aubergine
    1 st

  • bakplåtspapper
    1 st

  • olivolja
    ½ msk

  • salt
    2 krm

Persiljesallad


  • tomat
    1 st

  • bladpersilja
    10 g

  • olivolja
    ½ msk

  • vitvinsvinäger
    ½ msk

  • salt
    ½ krm

Harissayoghurt


  • matyoghurt
    1 dl

  • harissa
    ¼-½ msk

  • salt
    1 krm

Till servering


  • pitabröd
    2 st

  • falafel
    1 förp

Näringsvärde per portion
Energi  
608 kCal
Fett 
26 g
Kolhydrater  
74 g
Protein 
21 g