Tips från kocken: Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Rostad aubergine: Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är mjuk.
Persiljesallad: Tärna tomat smått. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Harissayoghurt: Blanda matyoghurt, harissa och salt i en skål (se tips!).
Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg.
Skär upp pitabröden och servera dem fyllda med rostad aubergine, falafel, harissayoghurt och persiljesallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener