Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- japansk soja
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
- neutral olja
- vitlök
Woksås
Vatten
1 ½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Sambal oelek
½ msk
Wok
Purjolök
½ st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
1 msk
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Till servering
Risnudlar
½ förp
Babyspenat
30 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 589 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Woksås: Blanda vatten, socker, majsstärkelse, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja och sambal oelek i en skål.
- Wok: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finriv ingefära.
- Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 3 min. Färsen som blir över går bra att frysa in. Sänk värmen och tillsätt purjolök, ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
- Häll woksåsen i pannan och sjud ca ½ min. Tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt.
- Vänd ner babyspenat och servera nudelwoken toppad med sesamfrön.