Nudelwok med vegofärs, purjolök och sesamfrön
25
Utan gluten
Laktosfri

Nudelwok med vegofärs, purjolök och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • japansk soja
  • vitvinsvinäger
  • sambal oelek
  • neutral olja
  • vitlök

Woksås

Vatten
1 ½ dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
½ msk
Sambal oelek
½ msk

Wok

Purjolök
½ st
Ingefära
½ bit
Neutral olja
1 msk
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Vitlök
2 klyfta

Till servering

Risnudlar
½ förp
Babyspenat
30 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
2 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 589 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
  2. Woksås: Blanda vatten, socker, majsstärkelse, japansk soja, vitvinsvinäger, sesamolja och sambal oelek i en skål.
  3. Wok: Skölj och finstrimla purjolök. Skala och finriv ingefära.
  4. Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs vegetarisk färs på hög värme ca 3 min. Färsen som blir över går bra att frysa in. Sänk värmen och tillsätt purjolök, ingefära och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
  5. Häll woksåsen i pannan och sjud ca ½ min. Tillsätt nudlarna och låt allt bli varmt.
  6. Vänd ner babyspenat och servera nudelwoken toppad med sesamfrön.