30
Utan gluten
Löpefri
Gratinerad portabello med nektarinsalsa och klyftpotatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- svartpeppar
Klyftpotatis
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gratinerad portabello
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g
Nektarinsalsa
Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 498 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen har fått fin färg.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Gratinerad portabello: Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabellosvamp, med foten uppåt, i en ugnsform och fyll dem med ostblandningen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg.
- Nektarinsalsa: Tärna nektarin smått. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera gratinerad portabello med klyftpotatis, nektarinsalsa och vitlökssås.