Gratinerad portabello med nektarinsalsa och klyftpotatis
30
Utan gluten
Löpefri

Gratinerad portabello med nektarinsalsa och klyftpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar

Klyftpotatis

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gratinerad portabello

Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
100 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Portabello
150 g

Nektarinsalsa

Nektarin
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 498 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Skär potatis i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen har fått fin färg.
  3. Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Gratinerad portabello: Blanda riven mozzarella, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Lägg portabellosvamp, med foten uppåt, i en ugnsform och fyll dem med ostblandningen. Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min, tills osten har fått fin färg.
  5. Nektarinsalsa: Tärna nektarin smått. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera gratinerad portabello med klyftpotatis, nektarinsalsa och vitlökssås.