Panzanella - Toscansk sallad med rostad paprika och kapris
30
Löpefri

Panzanella - Toscansk sallad med rostad paprika och kapris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Panzanella

Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Stora vita bönor
1 förp
Kapris
1 burk
Bananschalottenlök
1 st
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Bladpersilja
20 g

Krutonger

Surdegspavé (Vete)
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 626 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Panzanella: Halvera röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär tomater i stora tärningar. Lägg i en skål och krama med händerna så att de släpper vätska. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. Häll av och skölj stora vita bönor. Häll av kapris. Skiva bananschalottenlök. Blanda allt med tomaterna.
  5. Krutonger: Bryt surdegspavé i bitar. Brödet som blir över går bra att frysa in. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök, lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 6 min, tills brödet har fått fin färg.
  6. Skär den rostade paprikan i bitar. Vänd ner paprika och krutonger i salladen.
  7. Bryt mozzarella i bitar. Finhacka bladpersilja. Servera panzanellan toppad med mozzarella och persilja.