Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vitlök
- vitvinsvinäger
- vetemjöl
- vatten
- grönsaksbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
- pastavatten
Saffranssås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Socker
1 krm
Grönsaksfräs
Grön sparris
1 knippe
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Till servering
Färsk pappardelle (Ägg, Vete)
1 förp
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 741 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
- Saffranssås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, (lite i taget), vatten, smulad grönsaksbuljong och socker. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
- Grönsaksfräs: Skär grön sparris i bitar. Skär halloumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sparris och halloumi ca 3 min, tills de har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1 dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och det sparade pastavattnet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera saffranspastan toppad med halloumi, sparris och ruccola.