Krämig saffranspasta med halloumi och råstekt sparris
20
Löpefri

Krämig saffranspasta med halloumi och råstekt sparris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • pastavatten

Saffranssås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Socker
1 krm

Grönsaksfräs

Grön sparris
1 knippe
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Till servering

Färsk pappardelle (Ägg, Vete)
1 förp
Pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 741 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
  2. Saffranssås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, (lite i taget), vatten, smulad grönsaksbuljong och socker. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
  3. Grönsaksfräs: Skär grön sparris i bitar. Skär halloumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sparris och halloumi ca 3 min, tills de har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1 dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och det sparade pastavattnet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera saffranspastan toppad med halloumi, sparris och ruccola.