Vill du grilla, tänd grillen! Annars funkar det lika bra att använda en grillpanna eller stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Pommes frites: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
Café de Paris: Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin, curry, rödvinsvinäger, olivolja, ketchup, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Tomatdressing till grillad gemsallad: Tärna tomat smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smörj in köttet med lite olivolja. Grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grillad gemsallad: Plocka oreganobladen från stjälkarna. Halvera gemsallad. Grilla gemsalladen ca 1 min på snittsidan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen och de färska oreganobladen.
Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener