Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- rödvinsvinäger
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
Rostad tomatsås
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Torkad rosmarin
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlöksstekt aubergine
Aubergine
1 st
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Svartpeppar
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
180 g
Halloumiströssel
Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 755 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
- Vitlöksstekt aubergine: Skär aubergine i tärningar (ca 1x1 cm). Lägg i ett durkslag och krydda med salt. Låt stå ca 10 min.
- Rostad tomatsås: Skala och krossa vitlöksklyftorna. Lägg konserverade körsbärstomater i en liten ugnsform och tillsätt vitlöken, olivolja, rödvinsvinäger, torkad rosmarin, flytande honung, salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
- Vitlöksstekt aubergine: Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 5 min. Tillsätt vitlök och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 2 min.
- Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Halloumiströssel: Grovriv halloumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 4 min, tills den är krispig och har fått en gyllenbrun färg. Rör om ofta så att den fördelar sig och blir jämnt stekt. Lägg över på hushållspapper.
- Blanda avhälld pasta med rostad tomatsås och vitlöksstekt aubergine. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa pastan med halloumiströssel och servera direkt.