Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Kycklingkebab: Blanda Linas tre kryddor och malen koriander i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé på en tallrik och krydda med salt och rikligt av kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila i rumstemperatur minst 5 min.
Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Tomatsalsa: Finhacka bananschalottenlök och tärna tomat smått. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda ner sambal oelek, vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
Citronkål: Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 ½ msk) i en skål. Rör ner salt och nymald svartpeppar. Finstrimla spetskål och blanda ner i citrondressingen.
Fukta pitabröden med lite vatten och värm på galler i ugnen ca 3 min.
Skiva kycklingen tunt. Skär upp bröden på ena sidan och fyll med krispig citronkål, kycklingkebab, tomatsalsa och vitlökssås.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener