Kycklingkebab i pitabröd med citronkål och tomatsalsa
30

Kycklingkebab i pitabröd med citronkål och tomatsalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • sambal oelek
  • vitvinsvinäger

Kycklingkebab

Linas tre kryddor
½ förp
Malen koriander
1 tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk

Vitlökssås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tomatsalsa

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Kruspersilja
20 g
Sambal oelek
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Citronkål

Citron
1 st
Spetskål
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Pitabröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 644 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Kycklingkebab: Blanda Linas tre kryddor och malen koriander i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé på en tallrik och krydda med salt och rikligt av kryddblandningen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila i rumstemperatur minst 5 min.
  3. Vitlökssås: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
  4. Tomatsalsa: Finhacka bananschalottenlök och tärna tomat smått. Grovhacka kruspersilja. Lägg allt i en skål och blanda ner sambal oelek, vitvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Citronkål: Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 ½ msk) i en skål. Rör ner salt och nymald svartpeppar. Finstrimla spetskål och blanda ner i citrondressingen.
  6. Fukta pitabröden med lite vatten och värm på galler i ugnen ca 3 min.
  7. Skiva kycklingen tunt. Skär upp bröden på ena sidan och fyll med krispig citronkål, kycklingkebab, tomatsalsa och vitlökssås.