Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Aji verde: Skiva grön chili. Tänk på att chili kan variera i styrka. Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg chili, limeskal och pressad saft från hela limen i en mixerbunke. Tillsätt koriander, pressad vitlök, honung, vatten, salt, nymald svartpeppar och majonnäs. Mixa slätt.
Gurksallad: Skär gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en salladsskål.
Koljafilé: Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Blanda ner aji verde i gurksalladen. Servera nystekt koljafilé med gurksallad och basmatiris.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener