Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- vatten
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- olivolja
Aji verde
Grön chili
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Flytande honung
½ tsk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurksallad
Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g
Koljafilé
Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Olivolja
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 631 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Aji verde: Skiva grön chili. Tänk på att chili kan variera i styrka. Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg chili, limeskal och pressad saft från hela limen i en mixerbunke. Tillsätt koriander, pressad vitlök, honung, vatten, salt, nymald svartpeppar och majonnäs. Mixa slätt.
- Gurksallad: Skär gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en salladsskål.
- Koljafilé: Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Blanda ner aji verde i gurksalladen. Servera nystekt koljafilé med gurksallad och basmatiris.