Kolja med aji verde och gurksallad
25
Laktosfri

Kolja med aji verde och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • olivolja

Aji verde

Grön chili
1 st
Lime
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Flytande honung
½ tsk
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gurksallad

Gurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
10 g

Koljafilé

Koljafilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Olivolja

Till servering

Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Aji verde: Skiva grön chili. Tänk på att chili kan variera i styrka. Dela och skär bort de vita hinnorna och kärnorna för mindre hetta. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg chili, limeskal och pressad saft från hela limen i en mixerbunke. Tillsätt koriander, pressad vitlök, honung, vatten, salt, nymald svartpeppar och majonnäs. Mixa slätt.
  3. Gurksallad: Skär gurka i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Grovhacka koriander. Lägg allt i en salladsskål.
  4. Koljafilé: Skär koljafilé i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Blanda ner aji verde i gurksalladen. Servera nystekt koljafilé med gurksallad och basmatiris.