Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Asiatisk kycklinggryta: Klyfta röd paprika. Tärna bananschalottenlök och vitkål. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlök. Tillsätt paprika, lök och vitkål. Fräs ytterligare ca 3 min.
Tillsätt kokosmjölk, vatten, smulad kycklingbuljong, curry, paprikapulver, malen ingefära, tomatpuré och sambal oelek (efter smak). Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite pressad limesaft.
Klyfta resten av limen. Servera asiatisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener