Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- salt
- vitlök
- ägg
- ströbröd
- mjölk
- svartpeppar
- kycklingbuljong
Rostade morötter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Örtiga fläskfärsbullar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Citronbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Spiskummin
½ tsk
Salt
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 725 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade morötter: Skala och klyfta morötter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Citronbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men använd kycklingbuljong istället för salt.
- Örtiga fläskfärsbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, ägg, ströbröd, mjölk, torkad oregano, torkad timjan, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till ca 10 köttbullar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna runt om ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Citronbulgur: Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela citronen. Lägg citronskal och pressad saft från halva citronen i en skål. Blanda med nykokt bulgur, spiskummin och lite salt.
- Klyfta resten av den använda citronen. Strimla bladpersilja och blanda med morötterna. Servera örtiga fläskfärsbullar med citronbulgur, ugnsrostade morötter, citronklyfta och en klick matyoghurt.