Fläskfärspanna med gnocchi, ugnsrostade grönsaker och ruccola
30
Laktosfri

Fläskfärspanna med gnocchi, ugnsrostade grönsaker och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vatten
  • kycklingbuljong

Ugnsrostade grönsaker

Palsternacka
1 st
Fänkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar

Gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
350 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fläskfärspanna

Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Torkad dragon
1 tsk
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 752 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå till punkt 5. 
  3. Förberedelser: Hacka bananschalottenlök. Skala och tärna morot. 
  4. Ugnsrostade grönsaker: Tvätta och halvera palsternacka. Skär fänkål i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, chili flakes, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen, ca 25 min.
  5. Gnocchi: Häll av potatisgnocchin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchin ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
  6. Fläskfärspanna: Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs fläskfärs ca 4 min. Tillsätt lök, morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
  7. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, chili flakes (efter smak), torkad dragon, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner den stekta gnocchin och låt bli varmt, ca 2 min.
  8. Servera fläskfärspanna med ugnsrostade grönsaker. Toppa med ruccola!