Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötter i stubbar. Låt morotsstubbarna koka med potatisen de sista 7 min.
Grön dillsås: Grovhacka dill och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, mild senap, honung och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Stekt lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken med skinnsidan nedåt ca 5 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 4 min, tills den är klar.
Skär gurka i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera nystekt lax med grön dillsås, kokt potatis och grönsaker.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener