Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- mild senap
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- flingsalt
Dillsås
Dill
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Mild senap (Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Till servering
Potatis
450 g
Morötter
300 g
Gurka
½ st
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 540 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötter i stubbar. Låt morotsstubbarna koka med potatisen de sista 7 min.
- Grön dillsås: Grovhacka dill och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, mild senap, honung och vitvinsvinäger. Mixa till en sås med stavmixer. Smaka av med lite salt.
- Stekt lax: Skär laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fisken med skinnsidan nedåt ca 5 min. Vänd på fisken och stek ytterligare ca 4 min, tills den är klar.
- Skär gurka i mindre bitar och lägg på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymald svartpeppar.
- Servera nystekt lax med grön dillsås, kokt potatis och grönsaker.