Tacos de frijoles med avokado och pico de gallo
30
Löpefri

Tacos de frijoles med avokado och pico de gallo

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • socker
  • salt
  • sambal oelek
  • vatten
  • svartpeppar

Frijoles

Bananschalottenlök
½ st
Tomat
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
2 msk

Pico de gallo

Bananschalottenlök
½ st
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Avokadokräm

Avokado
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Spiskummin
1 krm
Salt

Tillbehör

Majs
1 förp
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 679 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka hela bananschalottenlöken. Grovhacka den ena tomaten, lägg undan till punkt 2. Finhacka den andra tomaten, lägg undan till punkt 4. Häll av och skölj svarta bönor.
  2. Frijoles: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor och grovhackad tomat.
  3. Rör ner paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, socker, salt, sambal oelek (kan uteslutas) och vatten i pannan. Sjud på svag värme under lock ca 8 min.
  4. Pico de gallo: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka koriander. Lägg den finhackade tomaten, koriandern, resten av den hackade löken, pressad vitlök, rivet limeskal och pressad saft från halva limen i skålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Avokadokräm: Dela och kärna ur avokado. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt och spiskummin. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  6. Tillbehör: Häll av och skölj majs. Klyfta resten av den använda limen. Värm tortillabröd hastigt i en torr stekpanna. 
  7. Fyll varma tortillabröd med frijoles, pico de gallo, avokadokräm, majs och koriander. Servera med limeklyfta.