Förberedelser: Finhacka hela bananschalottenlöken. Grovhacka den ena tomaten, lägg undan till punkt 2. Finhacka den andra tomaten, lägg undan till punkt 4. Häll av och skölj svarta bönor.
Frijoles: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor och grovhackad tomat.
Rör ner paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, socker, salt, sambal oelek (kan uteslutas) och vatten i pannan. Sjud på svag värme under lock ca 8 min.
Pico de gallo: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka koriander. Lägg den finhackade tomaten, koriandern, resten av den hackade löken, pressad vitlök, rivet limeskal och pressad saft från halva limen i skålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Avokadokräm: Dela och kärna ur avokado. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt och spiskummin. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Tillbehör: Häll av och skölj majs. Klyfta resten av den använda limen. Värm tortillabröd hastigt i en torr stekpanna.
Fyll varma tortillabröd med frijoles, pico de gallo, avokadokräm, majs och koriander. Servera med limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener