Kyckling med grekisk pastasallad och fetaost
15

Kyckling med grekisk pastasallad och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • vitlök
  • flytande honung

Stekt kyckling

Minutfilé
330 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Pastasallad

Penne (Vete)
180 g
Tomat
2 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 729 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 57 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna en vattenkokare så går det snabbare att koka upp pastavattnet!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 3.
  2. Förberedelser: Tärna tomat och gurka. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula fetaost och lägg i en skål. Skär minutfilé i mindre bitar.
  3. Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stekt kyckling: Krydda kycklingen med torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingen ca 6 min runt om, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat.
  5. Dressing: Blanda olivolja, rödvinsvinäger, pressad vitlök, salt, flytande honung och rikligt med nymald svartpeppar i en liten skål.
  6. Pastasallad: Häll av pastan i ett durkslag och spola hastigt i kallt vatten. Blanda pasta och dressing med grönsakerna i salladsskålen.
  7. Servera nystekt kyckling med grekisk pastasallad. Toppa med smulad fetaost!