Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vitlök
- ströbröd
- vatten
- olivolja
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- vetemjöl
Köfte
Kruspersilja
10 g
Bananschalottenlök
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
½ msk
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Paprikahummus
Röd paprika
1 st
Olivolja
Kikärtor
½ förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
½-1 klyfta
Svartpeppar
Friterad aubergine
Aubergine
1 st
Salt
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Spiskummin
2 tsk
Olivolja
Kruspersilja
10 g
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 718 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 185°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelser: Strimla röd paprika. Lägg i en ugnsfast form och blanda med lite olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills den är mjuk och har fått färg. Skär aubergine i cm-stora tärningar. Strö över lite salt och låt auberginen rinna av på hushållspapper eller i durkslag.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Köfte: Finhacka kruspersilja och bananschalottenlök. Lägg allt i en bunke och tillsätt nötfärs, salt, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma färsen till 4 avlånga järpar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn järparna ca 2 min per sida. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Paprikahummus: Häll av och skölj kikärtorna i en sil. Lägg kikärtor och den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger, paprikapulver, salt och pressad vitlök. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Friterad aubergine: Häll vetemjöl i en skål och blanda ner spiskummin. Torka av auberginen med hushållspapper och vänd ner i mjölet. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Skaka av överblivet mjöl från auberginen och stek auberginen ca 4 min, tills den fått färg och blivit krispig. Lägg över på hushållspapper. Strö över lite salt.
- Grovhacka kruspersilja och blanda med den friterade auberginen. Servera köfte med paprikahummus, friterad aubergine och bulgur.