Thailändsk nudelwok med kyckling och jordnötter
30
Utan gluten
Laktosfri

Thailändsk nudelwok med kyckling och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnötter,
  • sojabönor,
  • cashewnötter,
  • hasselnötter,
  • makadamianötter,
  • mandel,
  • paranötter,
  • pekannötter,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • sambal oelek
  • socker
  • japansk soja
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Woksås

Lime
1 st
Ingefära
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
½ tsk
Socker
½ msk
Japansk soja
1 msk
Fisksås
1 msk
Neutral olja
½ msk

Nudelwok

Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Vitkål
250 g
Minutfilé
330 g
Neutral olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Jordnötter
30 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och klipp nudlarna ett par gånger.
  2. Woksås: Skölj limen i ljummet vatten. Skala ingefäran. Finriv ingefäran och det yttersta skalet från limen. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft från limen, pressad vitlök, sambal oelek, socker, japansk soja, fisksås och neutral olja. 
  3. Nudelwok: Finstrimla morot och vitkål. Strimla minutfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Tillsätt kycklingen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek ca 3 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner nudlarna och woksåsen. Woka tills allt blir varmt. 
  4. Krossa eller grovhacka jordnötter. Strimla babyspenat. Servera thailändsk nudelwok toppad med spenat och jordnötter.