Krämig curry madras med rostad mandel och äpple
30
Utan gluten
Laktosfri

Krämig curry madras med rostad mandel och äpple

Ingredienser

Allergener
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt

Curry madras

Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Chili flakes
2 krm
Curry madras
1 ½ msk
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Vatten
2 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
2 tsk
Socker
1 tsk
Salt

Till servering

Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Grönt äpple
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skiva morötter. Tärna bananschalottenlök och tomat. Häll av och skölj röda linser.
  3. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, morötter, chili flakes och curry madras ca 3 min på medelvärme. Tillsätt tomat, kokosmjölk, vatten, tomatpuré, smulad grönsaksbuljong, vitvinsvinäger, socker och salt. Sjud ca 10 min. Häll i linserna, sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt.
  4. Hetta upp en torr stekpanna. Rosta mandelspån ca 2 min tills de får färg. Rör så att spånen inte bränner. Lägg över i en liten skål.
  5. Tärna grönt äpple smått. Toppa krämig curry madras med rostad mandel och äpple. Servera med nykokt basmatiris.