Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta
40
Utan gluten
Laktosfri

Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta

Gör så här


Tips från kocken: Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
Ingredienser

Allergener

Jordnötter, Cashewnötter, Hasselnötter, Makadamianötter, Mandel, Paranötter, Pekannötter, Valnötter, Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
neutral olja, vitlök, socker, vitvinsvinäger, vatten, salt,

Risnudelsallad


  • risnudlar
    125 g

  • nektarin
    1 st

  • morot
    1 st

  • jordnötter
    60 g

  • mynta
    20 g

Dressing


  • röd chili
    ½-1 st

  • vitlök
    2 klyfta

  • lime
    1 st

  • socker
    1 msk

  • vitvinsvinäger
    1 msk

  • vatten
    1 msk

  • salt
    ¾ tsk

  • neutral olja
    1 tsk

Tofu


  • tofu
    200 g

  • salt
    2 krm

Krispig lök


  • bananschalottenlök
    1 st

  • majsstärkelse
    1 msk

Näringsvärde per portion
Energi  
755 kCal
Fett 
31 g
Kolhydrater  
88 g
Protein 
30 g