Vegetariska bön- och mozzarellaburgare med klyftpotatis
30
0,6 kg CO2e
Löpefri

Vegetariska bön- och mozzarellaburgare med klyftpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • ketchup
  • mild senap
  • svartpeppar
  • ägg
  • ströbröd

Klyftpotatis

Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt

Dressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar

Grönsaksplock

Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g

Bönburgare

Svarta bönor
1 förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar. 
  3. Dressing: Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
  4. Grönsaksplock: Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
  5. Bönburgare: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med riven mozzarella, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min.
  6. Forma bönsmeten till två burgare. Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan.
  7. Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta bönburgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.