Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- ketchup
- mild senap
- svartpeppar
- ägg
- ströbröd
Klyftpotatis
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Dressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Grönsaksplock
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Bönburgare
Svarta bönor
1 förp
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Ägg (Ägg)
1 st
Ströbröd
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 725 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Klyftpotatis: Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
- Dressing: Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
- Grönsaksplock: Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
- Bönburgare: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med riven mozzarella, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min.
- Forma bönsmeten till två burgare. Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan.
- Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta bönburgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.