Fläskkotlett med enkel bearnaisesås och tomatsallad
30
1,0 kg CO2e

Fläskkotlett med enkel bearnaisesås och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong

Rostad potatis

Småpotatis
450 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Bakplåtspapper

Tomatsallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
65 g
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk

Bearnaisesås

Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
1 tsk

Fläskkotletter

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 545 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Blanda småpotatis, salt, lite nymald svartpeppar och olivolja på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Tomatsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök. Blanda med mixsallad, lite olivolja och rödvinsvinäger på ett fat.
  4. Bearnaisesås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 5 min, rör om då och då. Ta från värmen och rör ner matyoghurt och torkad dragon.
  5. Fläskkotletter: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera stekt fläskkotlett med bearnaisesås, tomatsallad och rostad potatis.