Honungsstekt fläskkotlett med dijonyoghurt
30
0,8 kg CO2e
Utan gluten

Honungsstekt fläskkotlett med dijonyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • kinesisk soja
  • flytande honung
  • vitlök
  • sambal oelek
  • svartpeppar

Rostade rotsaker

Potatis
450 g
Palsternacka
150 g
Rödlök
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Torkad rosmarin
1 tsk

Honungsstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
Olivolja
1 tsk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor)
1 msk
Flytande honung
¾ msk
Vitlök
2 klyfta
Sambal oelek
1 tsk

Dijonyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 562 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Smaksätt mixsalladen med lite vitvinsvinäger och salt!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotsaker: Dela potatis och lägg på ena sidan av en ugnsplåt. Skala palsternacka. Klyfta palsternacka och rödlök. Lägg rotsakerna på andra sidan av plåten. Ringla olivolja och strö salt över hela plåten. Strö torkad rosmarin över potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Honungsstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor och krydda med lite salt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida. Tillsätt vatten, kinesisk soja, honung, pressad vitlök och sambal oelek. Stek ytterligare ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).  
  4. Dijonyoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med dijonsenap, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Servera honungsstekt fläskkotlett med potatis, rostade rotsaker, dijonyoghurt och mixsallad.