Mustig köttfärsgryta med ris
15
3,8 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri

Mustig köttfärsgryta med ris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • japansk soja
  • tomatpuré
  • köttbuljong
  • vatten

Köttfärsgryta

Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Tomatpuré
1 ½ msk
Köttbuljong
½ tärning
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 ½ dl

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 536 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök. Slanta morot. Dela broccoli i buketter. 
  3. Köttfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs, morot och lök på hög värme ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt japansk soja, tomatpuré, smulad köttbuljong, torkad rosmarin och torkad timjan. Häll på vatten och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
  4. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Koka broccolin ca 3 min.
  5. Hacka bladpersilja och strö över grytan. Servera mustig köttfärsgryta med nykokt ris och broccoli.