Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- japansk soja
- tomatpuré
- köttbuljong
- vatten
Köttfärsgryta
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Tomatpuré
1 ½ msk
Köttbuljong
½ tärning
Torkad rosmarin
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 536 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Klyfta bananschalottenlök. Slanta morot. Dela broccoli i buketter.
- Köttfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs, morot och lök på hög värme ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt japansk soja, tomatpuré, smulad köttbuljong, torkad rosmarin och torkad timjan. Häll på vatten och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
- Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull. Koka broccolin ca 3 min.
- Hacka bladpersilja och strö över grytan. Servera mustig köttfärsgryta med nykokt ris och broccoli.