Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna fänkål smått. Dela kycklingfilé i mindre bitar och krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och fänkål. Stek ytterligare ca 2 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Pudra vetemjöl över stekpannan och rör ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min. Blanda ner finrivet skal och pressad saft från citronhalvan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Blanda väl avhälld linguine med pastasåsen. Servera krämig kyckling- och fänkålspasta med ruccola och riven parmesan.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener