Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Gnocchi- & fänkålssallad
Potatisgnocchi (Vete)
375 g
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Päron
1 st
Babyspenat
30 g
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Lägg potatisgnocchi i bunken och täck med kallt vatten. Låt stå.
- Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Gnocchi- och fänkålssallad: Klyfta fänkål och skär bort roten. Strimla fänkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen ca 2 min, tills den fått lite färg.
- Vänd ner avhälld gnocchi i pannan. Fräs ytterligare ca 4 min, tills gnocchin fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta päron. Lägg upp päron och babyspenat på ett salladsfat. Blanda allt med gnocchi- och fänkålsfräset. Toppa med citronskal. Klyfta den använda citronen.
- Servera nystekt lax med gnocchi- och fänkålssallad, matyoghurt och citronklyftor.