Lax med gnocchi- och fänkålssallad
15
1,4 kg CO2e

Lax med gnocchi- och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk

Gnocchi- & fänkålssallad

Potatisgnocchi (Vete)
375 g
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Päron
1 st
Babyspenat
30 g

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 670 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Lägg potatisgnocchi i bunken och täck med kallt vatten. Låt stå.
  3. Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på bakplåtspapper i en ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
  4. Gnocchi- och fänkålssallad: Klyfta fänkål och skär bort roten. Strimla fänkålen. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs fänkålen ca 2 min, tills den fått lite färg.
  5. Vänd ner avhälld gnocchi i pannan. Fräs ytterligare ca 4 min, tills gnocchin fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta päron. Lägg upp päron och babyspenat på ett salladsfat. Blanda allt med gnocchi- och fänkålsfräset. Toppa med citronskal. Klyfta den använda citronen.
  7. Servera nystekt lax med gnocchi- och fänkålssallad, matyoghurt och citronklyftor.