Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
Sesamdressing: Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, sambal oelek, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Sojainkokt lax: Krossa vitlöksklyftorna. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Halvera laxfilé. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 18 min.
Chilistekt pak choy och svamp: Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener