Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis
35
1,1 kg CO2e

Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • flytande honung
  • vitvinsvinäger

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar

Senapsstuvad potatis

Småpotatis
450 g
Smör (Mjölk)
2 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Salt

Dillstekta morötter

Morötter
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
Flytande honung
½ msk
Dill
20 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Halvera småpotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
  4. Senapsstuvad potatis: Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, dijonsenap och lite salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Vänd ner den kokta potatisen.
  5. Dillstekta morötter: Skär morötter i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek morötterna tillsammans med lite salt och honung ca 6 min. Grovhacka dill. Rör ner vitvinsvinäger, dill och nymald svartpeppar i pannan.
  6. Servera ugnsbakad lax med senapsstuvad potatis och dillstekta morötter.