Kycklingwok med färsk ingefära, lime och salladskål
20-30
Laktosfri

Kycklingwok med färsk ingefära, lime och salladskål

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • neutral olja
  • salt
  • majsstärkelse

Woksås

Ingefära
1 bit
Lime
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
¾ påse
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta

Wok

Äggnudlar (Vete)
½ förp
Morot
1 st
Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Neutral olja
Japansk sojasås (Sojabönor)
¼ tsk

Kyckling

Minutfilé
330 g
Salt
Majsstärkelse
½ dl
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 10 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt.
  2. Förberedelser: Skala och hacka ingefära. Skala och skär morot i sneda skivor. Skär salladskål i mindre bitar. Klyfta rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla minutfilé och krydda med lite salt. 
  3. Woksås: Lägg ingefäran i en mixerbunke. Tillsätt japansk soja, vatten, socker, chili flakes (efter önskad styrka), pressad saft från den använda limen och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer. 
  4. Wok: Hetta upp rikligt med neutral olja i rymlig stekpanna eller wok. Fräs morot och salladskål på hög värme ca 3 min. Tillsätt rödlök och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg upp på ett fat.
  5. Kyckling: Lägg kycklingstrimlorna på en tallrik och pudra över majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda woken. Stek kycklingen på hög värme ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Sänk värmen.
  6. Wok: Lägg tillbaka grönsakerna i pannan. Tillsätt äggnudlar och woksås. Låt allt bli varmt under omrörning ca 2 min, tills såsen tjocknat något. Smaka av med lite soja. 
  7. Strö limeskalet över kycklingwoken. Servera direkt!