Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- neutral olja
- salt
- majsstärkelse
Woksås
Ingefära
1 bit
Lime
1 st
Japansk sojasås (Sojabönor)
¾ påse
Vatten
½ dl
Socker
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Wok
Äggnudlar (Vete)
½ förp
Morot
1 st
Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Neutral olja
Japansk sojasås (Sojabönor)
¼ tsk
Kyckling
Minutfilé
330 g
Salt
Majsstärkelse
½ dl
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 607 kcal
- Fett 10 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt.
- Förberedelser: Skala och hacka ingefära. Skala och skär morot i sneda skivor. Skär salladskål i mindre bitar. Klyfta rödlök. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla minutfilé och krydda med lite salt.
- Woksås: Lägg ingefäran i en mixerbunke. Tillsätt japansk soja, vatten, socker, chili flakes (efter önskad styrka), pressad saft från den använda limen och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer.
- Wok: Hetta upp rikligt med neutral olja i rymlig stekpanna eller wok. Fräs morot och salladskål på hög värme ca 3 min. Tillsätt rödlök och fräs ytterligare ca 2 min. Lägg upp på ett fat.
- Kyckling: Lägg kycklingstrimlorna på en tallrik och pudra över majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda woken. Stek kycklingen på hög värme ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Sänk värmen.
- Wok: Lägg tillbaka grönsakerna i pannan. Tillsätt äggnudlar och woksås. Låt allt bli varmt under omrörning ca 2 min, tills såsen tjocknat något. Smaka av med lite soja.
- Strö limeskalet över kycklingwoken. Servera direkt!