Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- salt
Morotssallad
Lime
1 st
Morot
2 st
Nemsås
Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås (Fisk)
1 ½ msk
Asiatisk fläskfärs
Ingefära
1 bit
Salladslök
1 förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Salt
2 krm
Till servering
Jasminris
135 g
Mynta
10 g
Romansallad
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 667 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Morotssallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
- Nemsås: Finhacka myntablad och röd chili. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
- Skala och finriv ingefära. Strimla salladslök grovt. Plocka bladen från romansallad.
- Asiatisk fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt ingefära, salladslök, pressad vitlök, kinesisk soja och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
- Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta!