Asiatisk fläskfärs med ingefära, mynta och nemsås
35-45
Laktosfri

Asiatisk fläskfärs med ingefära, mynta och nemsås

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt

Morotssallad

Lime
1 st
Morot
2 st

Nemsås

Mynta
10 g
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
3 msk
Fisksås (Fisk)
1 ½ msk

Asiatisk fläskfärs

Ingefära
1 bit
Salladslök
1 förp
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Salt
2 krm

Till servering

Jasminris
135 g
Mynta
10 g
Romansallad
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 667 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Morotssallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och grovriv morötter. Lägg morötter och limeskal i en skål. Blanda med pressad limesaft.
  3. Nemsås: Finhacka myntablad och röd chili. Lägg i en skål och blanda med pressad vitlök, socker, vitvinsvinäger och fisksås.
  4. Skala och finriv ingefära. Strimla salladslök grovt. Plocka bladen från romansallad.
  5. Asiatisk fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärs på hög värme ca 5 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt ingefära, salladslök, pressad vitlök, kinesisk soja och salt. Fräs ytterligare ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt.
  6. Fyll salladsblad med jasminris, morotssallad och fläskfärs. Ringla över nemsås och toppa med mynta!