Köttfärslimpa med skysås och pressgurka
35-45
Laktosfri

Köttfärslimpa med skysås och pressgurka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • ättiksprit (12%)
  • socker
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger

Tillbehör

Potatis
400 g
Morot
2 st
Bladpersilja
20 g

Köttfärslimpa

Bananschalottenlök
1 st
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g

Pressgurka

Snackgurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Vatten
2 msk

Skysås

Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vatten
2 ½ dl
Balsamvinäger
½ msk
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 538 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela morötter i stubbar. Låt koka med potatisen ca 5 min mot slutet av tillagningstiden.
  3. Köttfärslimpa: Finhacka bananschalottenlök. Lägg löken i en bunke och blanda ner mjölk, salt, kinesisk soja, lite nymald svartpeppar och nötfärs. 
  4. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills limpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Pressgurka: Skär gurka i tunna skivor, gärna med osthyvel. Lägg i en bunke och tillsätt ättiksprit, socker och vatten. Blanda och låt stå till servering.
  6. Skysås: Smält smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl. Vispa ner skyn från formen med köttfärslimpa, vatten, balsamvinäger, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Koka upp och sjud, ca 5 min tills skyn tjocknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med nykokt potatis, skysås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja.