Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- olivolja
Dillsås
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äppelsallad
Grönt äpple
1 st
Gurka
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Dill
10 g
Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 505 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
- Dillsås: Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
- Äppelsallad: Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
- Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.