Tips från kocken: Tillsätt gärna mer sambal oelek till soppan om du önskar mer hetta!
Förberedelser: Skala och skär bakpotatis i tärningar (ca 1x1 cm). Grovhacka gul lök och tomat. Skiva pimientos de padrón. Häll av och skölj svarta bönor.
Chilensk bönsoppa: Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, honung, tomatpuré och sambal oelek. Låt sjuda under lock tills potatisen mjuknat, ca 20 min.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt tomat, pimientos de padrón och svarta bönor till soppan. Låt sjuda ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt, limeskal och pressad limesaft.
Koriandermajo: Grovhacka koriander. Lägg äggula, vitvinsvinäger, pressad vitlök och koriander i en mixerbunke. Mixa slätt. Droppa försiktigt ner neutral olja, lite i taget, medan du mixar. Smaka av med salt.
Quesadillas: Fördela riven mozzarella på halva tortillabröden, vik över den andra halvan och tryck till. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillas ca ½ min per sida, eller tills de har fått fin färg.
Toppa soppan med koriandermajo och färsk koriander. Servera med quesadillas.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener