Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Förberedelser: Grovhacka hela bananschalottenlöken. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen noggrant i ljummet vatten.
Jordnötssås: Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt jordnötter (spara några till servering), tomatpuré, kokosmjölk, sambal oelek och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt.
Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Asiatisk kålsallad: Finriv det yttersta skalet av limen. Lägg limeskal, pressad saft från limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, sambal oelek, neutral olja och salt. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med jordnötter.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener