Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- jordnötter,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vitlök
- tomatpuré
- mjölk
- sambal oelek
- japansk soja
- salt
- svartpeppar
Jordnötssås
Bananschalottenlök
½ st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Jordnötter (Jordnötter)
30 g
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Sambal oelek
1 krm
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Salt
Kyckling
Neutral olja
Kycklinginnerfilé
280 g
Bananschalottenlök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Asiatisk kålsallad
Rödkål
250 g
Lime
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Sambal oelek
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Salt
1 ½ krm
Tillbehör
Jasminris
150 g
Näringsvärde per portion
- Energi 734 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Grovhacka hela bananschalottenlöken. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen noggrant i ljummet vatten.
- Jordnötssås: Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt jordnötter (spara några till servering), tomatpuré, kokosmjölk, sambal oelek och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt.
- Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Asiatisk kålsallad: Finriv det yttersta skalet av limen. Lägg limeskal, pressad saft från limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, sambal oelek, neutral olja och salt. Smaka eventuellt av med lite mer salt.
- Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med jordnötter.