Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad
30
Utan gluten
Laktosfri

Kyckling i jordnötssås med ris och asiatisk kålsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • mjölk
  • sambal oelek
  • japansk soja
  • salt
  • svartpeppar

Jordnötssås

Bananschalottenlök
½ st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Jordnötter (Jordnötter)
30 g
Tomatpuré
1 msk
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Sambal oelek
1 krm
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Salt

Kyckling

Neutral olja
Kycklinginnerfilé
280 g
Bananschalottenlök
½ st
Curry
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar

Asiatisk kålsallad

Rödkål
250 g
Lime
1 st
Malen ingefära
½ tsk
Sambal oelek
1 krm
Neutral olja
½ tsk
Salt
1 ½ krm

Tillbehör

Jasminris
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 734 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Grovhacka hela bananschalottenlöken. Finstrimla rödkål. Dela kycklinginnerfilé. Skölj limen noggrant i ljummet vatten. 
  3. Jordnötssås: Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull. Fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt jordnötter (spara några till servering), tomatpuré, kokosmjölk, sambal oelek och japansk soja. Koka upp och sjud ca 5 min. Mixa lätt med stavmixer och smaka av med lite salt. 
  4. Kyckling: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kycklingen med resten av den hackade löken och curry ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Häll över jordnötssåsen och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Asiatisk kålsallad: Finriv det yttersta skalet av limen. Lägg limeskal, pressad saft från limen och strimlad rödkål i en salladskål. Blanda noga med malen ingefära, sambal oelek, neutral olja och salt. Smaka eventuellt av med lite mer salt. 
  6. Servera kyckling i jordnötssås med asiatisk kålsallad och nykokt jasminris. Toppa med jordnötter.