Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Yakinikusås: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med socker, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och majsstärkelse.
Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Svampyakiniku: Skiva champinjoner. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen tills all vätska kokat in. Tillsätt lite neutral olja och fräs ytterligare ca 2 min.
Finstrimla salladslök (spara lite till servering). Tillsätt lök och yakinikusås till pannan. Sjud ca 3 min.
Grovhacka jordnötter. Servera svampyakiniku med jasminris. Toppa med stekt ägg, jordnötter och salladslök!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener