Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- sambal oelek
- balsamvinäger
- olivolja
- vatten
Kryddig kycklinglårfilé
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
½ + ½ msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Vatten
½ dl
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Citron
1 st
Oregano
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 585 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med ½ tsk salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och ½ msk olivolja.
- Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
- Kryddig kycklinglårfilé: Lägg tomat, paprika och lök i en liten smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över ½ msk olivolja. Krydda med 1 krm salt. Lägg kycklingen med marinad ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
- Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Hacka oregano.
- Blanda det rivna citronskalet med den nykokta bulgurn. Servera kryddig kycklinglårfilé med citrondoftande bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano!