Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano
30
Laktosfri

Kryddig kyckling med citrondoftande bulgur och färsk oregano

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • sambal oelek
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • vatten

Kryddig kycklinglårfilé

Kycklinglårfilé
350 g
Salt
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Olivolja
½ + ½ msk
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Vatten
½ dl

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Citron
1 st
Oregano
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 585 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelser: Lägg kycklinglårfilé i en bunke. Blanda med ½ tsk salt, sambal oelek, spiskummin, balsamvinäger och ½ msk olivolja.
  4. Klyfta tomat och bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar.
  5. Kryddig kycklinglårfilé: Lägg tomat, paprika och lök i en liten smord ugnsform. Häll på vatten och ringla över ½ msk olivolja. Krydda med 1 krm salt. Lägg kycklingen med marinad ovanpå grönsakerna. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
  6. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Hacka oregano.
  7. Blanda det rivna citronskalet med den nykokta bulgurn. Servera kryddig kycklinglårfilé med citrondoftande bulgur och citronklyfta. Toppa med färsk oregano!