Tips från kocken: Har du tid? Gör gärna en dressing med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Förberedelser: Tärna bananschalottenlök och äpple. Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform och krydda med salt.
Currysås: Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs lök med curry ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner vitvinsvinäger.
Mandelbakad torsk: Strö äpple runt om fisken i ugnsformen. Häll över den varma currysåsen och toppa med mandelspån. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
Lägg upp mixsallad i en skål - se tips!
Servera mandelbakad torsk med currysås, jasminris och sallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener