Tips från kocken: Har du bråttom? Stek klart det marinerade köttet i stekpannan, utan att trä upp det på grillspett.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
Marinerade fläskspett: Skär fläskkarré i ca 2x2 cm strora bitar och lägg i en skål. Blanda noggrant med spiskummin, ketchup, tomatpuré, kinesisk soja, honung, 1 tsk olivolja och salt.
Rostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Marinerade fläskspett: Trä upp det marinerade köttet på grillspett - se tips! Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Stek spetten runt om ca 2 min. Tillaga klart i ugnen ovanpå potatisen ca 8 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Coleslaw: Strimla spetskål och grovriv morot. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, honung, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera marinerade fläskspett med rostad potatis och coleslaw. Toppa med lite chili flakes!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener