Pizza bianco med paprika och champinjoner
15
Löpefri

Pizza bianco med paprika och champinjoner

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pizza bianco

Pizzabottnar (Vete, Råg)
1 förp
Bakplåtspapper
Färskost med paprika (Mjölk, Laktos)
½ förp
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp

Topping

Champinjoner
250 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Torkad oregano
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 661 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Pizza bianco: Lägg ut pizzabottnar på ett bakplåtspapper på bänken. Bred på färskost och fördela bitar av mozzarella över pizzorna. Lägg över på den varma plåten och grädda ca 12 min, i övre delen av ugnen.
  3. Medan pizzorna är i ugnen: Dela champinjoner i halvor. Strimla röd paprika. Klyfta gul lök. Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekpanna och stek lök, paprika och svamp på hög värme ca 6 min. Krydda med torkad oregano, salt och rikligt med nymald svartpeppar. 
  4. Toppa pizzorna med nystekta grönsaker och ruccola. Servera direkt!