Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- flytande honung
- sambal oelek
Shawarmakyckling
Kycklinglårfilé
350 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
1 krm
Olivolja
Morotssallad
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Malen kanel
1 krm
Olivolja
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt
Limeyoghurt
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
Salt
Tillbehör
Basmatiris
150 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak.
- Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Shawarmakyckling: Krydda kycklinglårfilé med shawarmakrydda och salt runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Morotssallad: Skala och grovriv morot. Lägg i en skål. Blanda med mixsallad, malen kanel, olivolja och honung. Smaka av med lite salt.
- Limeyoghurt: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt och sambal oelek (efter smak). Smaka av med lite salt.
- Klyfta den använda limen. Skär gurka i stavar. Lägg på ett fat.
- Servera shawarmakyckling med limeyoghurt, basmatiris, morotssallad, gurkstavar och limeklyfta.