Shawarmakryddad kyckling med limeyoghurt
30
Utan gluten

Shawarmakryddad kyckling med limeyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • flytande honung
  • sambal oelek

Shawarmakyckling

Kycklinglårfilé
350 g
Shawarmakrydda
1 msk
Salt
1 krm
Olivolja

Morotssallad

Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Malen kanel
1 krm
Olivolja
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Salt

Limeyoghurt

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
Salt

Tillbehör

Basmatiris
150 g
Gurka
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 621 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Skär inte bort fettet på kycklingen, det smälter i pannan och ger god smak.

  1. Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Shawarmakyckling: Krydda kycklinglårfilé med shawarmakrydda och salt runt om. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, så den får fin färg. Lägg i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Morotssallad: Skala och grovriv morot. Lägg i en skål. Blanda med mixsallad, malen kanel, olivolja och honung. Smaka av med lite salt.
  5. Limeyoghurt: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt och sambal oelek (efter smak). Smaka av med lite salt.
  6. Klyfta den använda limen. Skär gurka i stavar. Lägg på ett fat.
  7. Servera shawarmakyckling med limeyoghurt, basmatiris, morotssallad, gurkstavar och limeklyfta.