Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Citronsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), citronskal och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Stekt lax: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Blanda citronsåsen med den nykokta spaghettin. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Klyfta det som återstår av citronen.
Servera stekt laxfilé med krämig citronpasta, citronklyfta, morotsstavar och cocktailtomater.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener