Krämig citronspaghetti med stekt lax och grönsaker
30

Krämig citronspaghetti med stekt lax och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Citronsås

Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Stekt lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Morötter
150 g
Spaghetti (Vete)
180 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 736 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
  3. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
  4. Citronsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), citronskal och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Stekt lax: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
  6. Blanda citronsåsen med den nykokta spaghettin. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Klyfta det som återstår av citronen.
  7. Servera stekt laxfilé med krämig citronpasta, citronklyfta, morotsstavar och cocktailtomater.