Tips från kocken: Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor!
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan i punkt 4.
Skink- och svampfräs: Strimla rökt skinka tunt och dela champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs skinka, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
Äggblandning: Knäck äggen försiktigt i ett litet glas. Lyft upp äggulan och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven pecorino med en gaffel.
Blanda avrunnen pasta, det sparade kokvattnet, skink- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hacka bladpersilja. Strö persilja över pecorinopastan och servera med cocktailtomater.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener