Chinese pork med salladskål och jordnötter
20
Utan gluten
Laktosfri

Chinese pork med salladskål och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • balsamvinäger
  • japansk soja
  • sambal oelek
  • vatten
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Ingefärssås

Socker
1 msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 ½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
1 dl

Chinese pork

Salladskål
300 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Jasminris
150 g
Jordnötter (Jordnötter)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 725 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ingefärssås: Vispa ihop socker, balsamvinäger, japansk soja, majsstärkelse, malen ingefära  sambal oelek och vatten i en liten skål. 
  3. Chinese pork: Strimla salladskål och rödlök. Hacka vitlök. Skiva fläskkotlett och skär sedan skivorna i strimlor. Krydda köttet med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Tillsätt fläsket, löken och vitlöken. Stek ca 3 min. Tillsätt ingefärssåsen och koka ca 1 min. Blanda ner salladskålen och koka ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Grovhacka eller krossa jordnötterna lätt i en mortel. Toppa chinese pork med jordnötter och servera med jasminris.